De PoŽziebar serveert luxe verfrissingen en sonnetten tijdens de evenementen van het Feest der PoŽzie en tevens tijdens andere evenementen. Zo schonken wij bijvoorbeeld bij de Nacht van de PoŽzie te Utrecht, Fringe Festival in Amsterdam, Estival da Estrela in Faia (Guarda, Portugal) en de PoŽzienacht te Brugge.

PoŽziebar Het is een ervaring die zo uniek is, dat ze eigenlijk een plekje in de hoofdzaal verdient," aldus de Boekenkrant over de PoŽziebar met absint en sonnetten tijdens de Nacht van de PoŽzie in Utrecht. De PoŽziebar komt in drie varianten; er is de absintvariant, met diverse schitterende absinthes, op authentieke wijze en met authentiek materiaal bereid door onze absintheurs/voordrachtskunstenaars. Het bereiden van een glas absint duurt precies een sonnet lang; terwijl het absintritueel zich voltrekt, wordt door de absintheurs voorgedragen uit eigen werk, o.a. uit ambachtelijk poŽzieperiodiek Avantgaerde, en uit dat van grote doden. Op verzoek hebben we ook een uitgebreider menu met absintcocktails.

Geest der PoŽzieNaast uitstekende absint schenkt men de ambachtelijke kruidenlikeur 'Geest der PoŽzie', die de structuur van een sonnet heeft: eerst zoet met tonen van anijs en zoethout, dan eindigend met een fris bittertje van alsem.

We verzorgen ook een cocktailvariant, die klassieke, soms in de vergetelheid geraakte cocktails en sonnetten brengt. Met kwalitatief hoogstaande en verse ingrediŽnten shaken en stirren de voordrachtskunstenaars niet alleen bekende cocktails zoals de Martini en de Manhattan, maar ook obscuurdere zoals de Sazerac en de Aviation. Tijdens de bereiding dragen we een passend gedicht voor.

Ten slotte is er een alcoholvrije variant, waarbij vers gezette Marokkaanse muntthee wordt geserveerd met een sonnet naar keuze.

8 december 2017
Roma Aeterna, Amsterdam

18 november 2017
Pianolamuseum (Het Groene Uur), Amsterdam

10 november 2017
The Poetry Brothel, West End Arts Theatre, London

24 september 2017
(besloten)

15 september 2017
Amsterdam Fringe Festival

22-29 juli 2017
Estival da Estrela, Faia (Guarda), Portugal

10 juni 2017
Urban Culture Days, Amsterdam

30 maart 2017
Bibliotheek De Tweede Verdieping, Nieuwegein

11 maart 2017
Pianolamuseum (Het Groene Uur), Amsterdam

31 december 2016
Oscar Wildest, Amsterdam

3 december 2016
PoŽziebordeel, Amsterdam

5 november 2016
Pianolamuseum (Museumnacht), Amsterdam

3 november 2016
Roomservice Festival, Wageningen

23-29 juli 2016
Estival da Estrela, Faia (Guarda), Portugal