Top

Producten

louiscouperusextaze-la.jpg

Extaze. Een boek van geluk
Louis Couperus

€25,99

"Extaze is een mystiek hoogtepunt in het oeuvre van een van Nederlands grootste schrijvers – een pareltje van een novelle, dat zowel Couperus’ meesterschap over de taal als zijn diepe psychologische inzicht toont."

wilde-la.jpg

Two loves Twee liefdes
Oscar Wilde

€18,50

Deze bloemlezing belicht één van de meest tot de verbeelding sprekende literaire liefdesgeschiedenissen – die tussen de dichter, estheet en toneelschrijver Oscar Wilde en zijn zeventien jaar jongere vriend, de dichter Lord Alfred Douglas.

jlborges-la.jpg

Everness
Jorge Luis Borges

€18,50

De Argentijnse meester Jorge Luis Borges (1899-1986) debuteerde als avant-gardedichter, maar verwierf wereldfaam met zijn fantastische verhalen.
Vanaf 1960 begon hij geregeld vormvaste poëzie te publiceren.

verlaine-la.jpg

L'heure exquise /
Volmaakt moment
Paul Verlaine

€18,50

Paul Verlaine is een van de geliefdste dichters in het Franse taalgebied. Zijn gedichten getuigen van een rijke muzikaliteit; ‘de la musique avant toute chose’ was dan ook zijn adagium: ‘muziek vóór alles’.

gorter-rood-kn.jpg

Een rood lied zingt er
Herman Gorter

€18,50

Herman Gorter (1864-1927) is bovenal de dichter van de nieuwe muziek. Zijn voortdurende zoektocht naar vernieuwing stuwde zijn werk voort, en de muzikaliteit van ritme en klank viert overal hoogtij.
Samengesteld en ingeleid door Simon Mulder.

charlesbaudelaire.jpg

Le poison / Het gif
Charles Baudelaire

€18,50

Ter gelegenheid van Charles Baudelaires 200ste geboortedag op 9 april 2021 koos meestervertaler Peter Verstegen zijn favoriete gedichten van Frankrijks meest bekende decadente dichter. Artistiek leider van collectief het Feest der Poëzie Simon Mulder schreef het voorwoord.

glanzendegeheimenis1.jpg

Glanzende geheimenis
P.C. Boutens

€18,50

Een nieuwe bloemlezing uit het werk van de Zeeuwse/Haagse dichter P.C. Boutens door Simon Mulder, begeleid door de eerste Feest der Poëzie Podcast waarin oude en nieuwe opnamen van voordrachten en liederen naar Boutens' teksten door Haagse componisten!

boekjes-gebirtig-rauch.jpg

Mijn liederen
Mordechai Gebirtig: €18,50

Vormen van vrede
Elte Rauch: €20,99

Op 4 mei presenteerden wij in het kader van 75 jaar Bevrijding een online voorstelling van Theater na de Dam: 'De Liederen van Mordechai Gebirtig'. Wij bieden ter gelegenheid hiervan de bijbehorende boeken aan.

zachtekrachten-boekje.jpg

De zachte krachten
zullen zeker winnen

€22,50

Een keuze uit de poëzie van Henriette Roland Holst, geflankeerd met portretten en citaten, samengesteld door Simon Mulder en Elte Rauch uit de poëzie van Henriette Roland Holst, de belangrijkste dichteres van de vorige eeuw.

gorter1

Simon Mulder
Herman Gorter - Verzen 1890

€10,00

Voordrachtskunstenaar Simon Mulder presenteerde in oktober 2015 in samenwerking met soundscape-artiest Beggar Brahim de CD 'Herman Gorter - Verzen 1890'.

avg-boekjes2.jpg

Avantgaerde:
Leest der poëzie

Een tijdschrift voor de dichtkunst, vooral gericht op het vormvaste gedicht. Het wordt door de dichters zelf uit loden letters met de hand gezet en ambachtelijk gedrukt op een zware kwaliteit papier met een klassieke drukpers.

De 5e editie is nu verkrijgbaar

diepenbrock-cd.jpg

Project Diepenbrock
Dubbel CD

€10,00

Voor Project Diepenbrock heeft Stichting Feest der Poëzie musici uit verschillende genres uitgenodigd om, geïnspireerd door de Nederlandse componist Alphons Diepenbrock (1862-1921), gedichten uit de vierde editie van handgemaakt poëzieperiodiek Avantgaerde te toonzetten.

genever0.jpg

Geest der Poëzie
Genever

€20,00

De Geest der Poëzie is een jenever die doet denken aan het Amsterdam van de late 19e eeuw: de dichters van de jaren 1880 gingen 'aan de sjouw' langs de bierhuizen, cafés-chantants en tingeltangels van de Nes, dronken en aten op het Rokin en in de Kalverstraat en maakten nieuwe literatuur.