AA
AA
Poëziebar
8 februari 2020 - Amsterdam

De Poëziebar met absint en sonnetten reist af naar Club Classique - Midnight in Paris.

De Poëziebar serveert luxe verfrissingen en sonnetten tijdens de evenementen van het Feest der Poëzie en tevens tijdens andere evenementen.

Zo schonken wij bijvoorbeeld bij de Nacht van de Poëzie te Utrecht, Fringe Festival in Amsterdam, Estival da Estrela in Faia (Guarda, Portugal) en de Poëzienacht te Brugge.

Het is een ervaring die zo uniek is, dat ze eigenlijk een plekje in de hoofdzaal verdient," aldus de Boekenkrant over de Poëziebar met absint en sonnetten tijdens de Nacht van de Poëzie in Utrecht. De Poëziebar komt in drie varianten; er is de absintvariant, met diverse schitterende absinthes, op authentieke wijze en met authentiek materiaal bereid door onze absintheurs/voordrachtskunstenaars. Het bereiden van een glas absint duurt precies een sonnet lang; terwijl het absintritueel zich voltrekt, wordt door de absintheurs voorgedragen uit eigen werk, o.a. uit ambachtelijk poëzieperiodiek Avantgaerde, en uit dat van grote doden. Op verzoek hebben we ook een uitgebreider menu met absintcocktails.

Naast uitstekende absint schenkt men de ambachtelijke kruidenlikeur 'Geest der Poëzie', die de structuur van een sonnet heeft: eerst zoet met tonen van anijs en zoethout, dan eindigend met een fris bittertje van alsem.

We verzorgen ook een cocktailvariant, die klassieke, soms in de vergetelheid geraakte cocktails en sonnetten brengt. Met kwalitatief hoogstaande en verse ingrediënten shaken en stirren de voordrachtskunstenaars niet alleen bekende cocktails zoals de Martini en de Manhattan, maar ook obscuurdere zoals de Sazerac en de Aviation. Tijdens de bereiding dragen we een passend gedicht voor.

Ten slotte is er een alcoholvrije variant, waarbij vers gezette Marokkaanse muntthee wordt geserveerd met een sonnet naar keuze.

FP

8 februari 2020, 20:00 uur
Club Classique - Midnight in Paris.
Koepelkerk, Amsterdam

Reserveringen worden verzorgd door https://www.ticketflyer.nl