AA
AA
uitvoeringenimage1
uitvoeringenimage2

Mokum Symphony - foto: 2019

11 april 2020 - Amsterdam
Ivm het Corona virus is deze uitvoeringen geannuleerd! Nieuwe datum is nog niet bekend.

Mokum Symphony / Feest der Poëzie
Concert

Mokum Symphony staat al jaren bekend als een collectief dat zich bezig houdt met historische en romantische uitvoeringspraktijk; zij fungeert als een klankmuseum en streeft ernaar daarmee dichter bij het hart van de luisteraar te komen.
Voor dit bijzondere concert is Mokum Symphony een samenwerking aangegaan met het Feest der Poëzie: zij maken op hun beurt historisch-literaire programma's en houden zich bezig met vormvaste dichtkunst, en net als Mokum Symphony proberen zij door middel van reconstructie het publiek dichterbij de materie te brengen.

Op deze speciale avond zullen de twee collectieven de handen ineen slaan en een uniek werk ten gehore brengen: ter gelegenheid van het 150e geboortejaar van de Haagse dichter P.C. BOUTENS, voeren zij Beatrijs uit, een in 1908 geschreven lyrische bewerking van een middeleeuwse legende over een verliefde en berouwvolle non, op muziek van ALEXANDER VOORMOLEN (1895-1980), gecomponeerd in 1921.

Oprichter van het Feest der Poëzie en voordrachtskunstenaar Simon Mulder zal samen met de strijkers van Mokum Symphony een zogenaamd declamatorium ten gehore brengen: poëzie en muziek in één symbiose, een kunstvorm die erg populair was rond 1900. De compositie, oorspronkelijk voor piano en voordracht, werd dit jaar prachtig bewerkt voor strijkkwintet door artistiek leider van Mokum Symphony Joan Berkhemer.
Voor de pauze zullen de strijkers samen met klarinettiste en Mokum-kernlid Heleen Oomen hun vergaarde kennis over historische uitvoeringspraktijk van de muziek van JOHANNES BRAHMS toepassen op een uitvoering van zijn beroemde en wonderschone klarinetquintet, een werk uit 1891.

Programma:
- Klarinetquintet in b-mineur,
   opera 115 van Johannes Brahms
- Beatrijs, een declamatorium van
   P.C. Boutens, tekst
   Alexander Voormolen, muziek

Artiesten:
Joan Berkhemer, viool
Sjaan Oomen, viool
Emlyn Stam, altviool
Floor Le Coultre, altviool
Nadia David, cello
Simon Mulder, voordracht
Heleen Oomen, klarinet

FP

De Doopsgezinde Kerk, Amsterdam
zaterdag 11 april 2020
20:00 - 23:00 uur
Singel 452
1017 AV   Amsterdam

Reserveren mogelijk via info@mokumsymphony.nl.
Tickets: 17,50 euro

uitvoeringenimage3

Mokum Symphony

uitvoeringenimage4

Amsterdam - anno 1900