AA
AA
uitvoeringenimage1
uitvoeringenimage2
24 oktober 2020 - Amsterdam

Café Mille Colonnes

Mille Colonnes op het Rembrandtplein was het café waar rond 1900 alle schrijvers, kunstenaars en podiumartiesten bijeen kwamen. Het Feest der Poëzie nodigt u uit voor een kroegavond van rond 1900: voor de pauze brengt voordrachtskunstenaar Simon Mulder anekdotes van en over het kroegleven van de Tachtigers, de beroemde dichters en schrijvers die in de jaren 1880 en 1890 de Nederlandse literatuur vernieuwden. Vooral horen we kleinkunstliederen van rond 1900, zoals het bekende 'Mensch durf te leven' van Dirk Witte, maar ook veel onbekende pareltjes. Pianist Charlie Bo Meijering, kleinkunstenaar Bas Marée en zingende barvrouw Heleen Oomen ('Tante Leen') brengen de kroeg- en variétéliedjes zoals de Tachtigers die gehoord zouden hebben. Voor de selectie hebben wij advies ingewonnen van niemand minder dan kleinkunstkenner Jacques Klöters.

Tevens wordt De Geest der Poëzie gepresenteerd: in samenwerking met Kever Genever heeft het Feest der Poëzie deze jenever naar de smaak van rond 1900 ontwikkeld. Smaakt geweldig naast een mooi gedicht!

Na de pauze gaan de stoelen aan de kant om naar de liedjes te luisteren, mee te zingen en te genieten van een ouderwets Amsterdams hapje en drankje in de foyer en de geheime bar.

FP

Tenclub Café: O grote moderne geluiden
Zaterdag 24 oktober 2020
20:30 - 23:30 uur
Deuren open: 20:00 uur
Toegangsprijs: 15,-
Pianola Museum
Westerstraat 106, 1015 MN   Amsterdam

Reserveringen worden verzorgd door geelvinck.nl

uitvoeringenimage3

Cafe Mille Collones aan het Rembrandtplein

uitvoeringenimage4

Rembrandtplein in Amsterdam