AA
AA
uitvoeringenimage1
uitvoeringenimage2

Frederik van Eeden & Lodewijk van Deyssel op hoge leeftijd

26 februari 2022 - Amsterdam

Van Bussum naar Baarn. Lodewijk van Deyssel en Frederik van Eeden.
(documentaire van André Grove (regie, camera, montage) en Simon Mulder (script, presentatie), duur: 49:54)

Welkom bij de vertoning van de documentaire 'Van Bussum naar Baarn', ingeleid door de makers zelf, met live klassieke liederen!

DE FILM
Lodewijk van Deyssel (Baarn) en Frederik van Eeden (Bussum) liepen elkaar soms tegemoet en ontmoetten elkaar dan op de heide nabij Hilversum. Zij waren bijzondere schrijvers, die veel met elkaar deelden maar opvallende tegenstellingen hadden. Voordrachtskunstenaar Simon Mulder neemt ons mee op een wandeling van Bussum naar Baarn in deze nieuwe documentaire van het Feest der Poëzie langs de plaatsen waar de fascinerende en tragische laatnegentiende- en vroegtwintigste-eeuwse dichter, schrijver, wereldverbeteraar en psychiater Frederik van Eeden en literair beeldenstormer, veelschrijver, dandy, smulpaap en zelfonderzoeker Lodewijk van Deyssel woonden en werkten.

Met vrijwel vergeten liederen op teksten van Van Eeden en Van Deyssel door liedduo Anna Majchrzak (sopraan) en Daan van de Velde (piano) en emerita stadsdichter van Hilversum Mieke van Zonneveld.

INLEIDING EN LIEDEREN
Simon Mulder leidt de middag in met voordrachten uit werken van Van Deyssel en Van Eeden: om precies te zijn stukken over het rumoer dat op gang kwam na de publicatie van Van Deyssels schandaalroman 'Een liefde' en de reactie van collegadichter Albert Verwey daarop. Liedduo Daan van de Velde (piano) en Anna Majchrzak (sopraan, o.a. bij André Rieu) brengt liederen van Van Eeden en Verwey.

ONTMOET DE MAKERS
Na afloop van de film zijn regisseur André Grove en zijn team, Simon Mulder en het liedduo beschikbaar voor uw vragen.

FP

Ramses Shaffy Huis
zaterdag 26 februari 2022
15 - 17 uur
Piet Heinkade 231
1019 HM   Amsterdam

uitvoeringenimage3

Lodewijk van Deyssel

uitvoeringenimage4

Frederik van Eeden