AA
AA
uitvoeringenimage1

Kom zijn liefste

Herman Gorter in poëzie, brieven, muziek en film

uitvoeringenimage2

Herman Gorter

Kom zijn liefste - over Herman Gorter

Evenement details:

Herman Gorter, de dichter van 'Mei' ('Een nieuwe lente en een nieuw geluid...') had een bijzonder leven en maakte, zo durven we bij het Feest der Poëzie wel te zeggen, de mooiste gedichten uit de Nederlandse literatuur.

Het Feest der Poëzie neemt u mee door leven en werk van deze in 1864 in Wormerveer geboren grote dichter.
Voordrachtskunstenaar Simon Mulder brengt de gedichten van de lyrische, experimentele classicus, dichter en socialist Gorter en vertelt het verhaal van zijn leven.
Klassiek liedduo Saskia de Man en Daan van de Velde brengt bijzondere en nauwelijks uitgevoerde liederen op teksten van Gorter, inclusief een geheel nieuw voor deze voorstelling geschreven lied.

Verder de enige filmbeelden van Gorter van filminstituut Eye en twee videoclips naar gedichten van Gorter met live voordracht en begeleiding.
Uitgeverij HetMoet presenteert 'Een rood lied zingt er', een in boekdruk uitgebrachte en handgebonden bloemlezing uit Gorters dichtwerk.

Kom zijn liefste - over Herman Gorter
Programma

Zaal open: 14:30 uur
Starttijd: 15:00 uur

Datum

Zondag 14 mei 2023

Locatie

Wormerveerse Vermaning
Zaanweg 57
1521 DM   Wormerveer

Tickets

Reserveringen worden verzorgd door wormerveersevermaning.nl

FP

Gerelateerd:

gorter-rood-kn.jpg

Een rood lied zingt er
Herman Gorter

Herman Gorter (1864-1927) is bovenal de dichter van de nieuwe muziek. Zijn voortdurende zoektocht naar vernieuwing stuwde zijn werk voort, en de muzikaliteit van ritme en klank viert overal hoogtij.
Samengesteld en ingeleid door Simon Mulder.

gorter1

Simon Mulder
Herman Gorter - Verzen 1890

Voordrachtskunstenaar Simon Mulder presenteerde in oktober 2015 in samenwerking met soundscape-artiest Beggar Brahim de CD 'Herman Gorter - Verzen 1890'.

genever0.jpg

Geest der Poëzie
Genever

De Geest der Poëzie is een jenever die doet denken aan het Amsterdam van de late 19e eeuw: de dichters van de jaren 1880 gingen 'aan de sjouw' langs de bierhuizen, cafés-chantants en tingeltangels van de Nes, dronken en aten op het Rokin en in de Kalverstraat en maakten nieuwe literatuur.