AA
AA
uitvoeringenimage1
uitvoeringenimage2

Simon Mulder

Paul Verlaine - Volmaakt moment.
Liederen, theater, boekpresentatie en absinthe!

Evenement details:

Collectief het Feest der Poëzie brengt i.s.m. Uitgeverij HetMoet de Franse dichter Paul Verlaine (1844-1896) tot leven.
Acteur Marcel Faber, sopraan Selma Harkink, pianist Jeroen Sarphati en voordrachtskunstenaar Simon Mulder vertellen het verhaal van zijn leven met liederen op zijn teksten van Franse componisten uit zijn tijd zoals Debussy, Chausson en Fauré, nieuwe vertalingen van zijn gedichten door Simon Mulder, brieven en krantenberichten uit die tijd en dialogen uit het beroemde toneelstuk van Christopher Hampton 'Total eclipse'.
Rondom de voorstelling serveert onze Poëziebar met absinthe en sonnetten op authentieke wijze dit mysterieuze drankje.

Uitgeverij HetMoet presenteert de gelijknamige handgebonden en van een ambachtelijk omslag voorziene bundel van deze nieuwe vertalingen; deze tweetalige uitgave bevat 18 op muziek gezette gedichten van Verlaine, en alle in de voorstelling voorkomende liederen staan erin.

We maken mee hoe de dichter kennismaakt met de jonge dichter Arthur Rimbaud en een tumultueuze affaire met hem aangaat die eindigt met een pistoolschot; hoe hij naar Nederland reist en aanwezig is in de Haagse Kunstkring; en hoe hij eindigt als ware bohémien. Voorkennis niet vereist, maar ook voor kenners een unieke ervaring!

Paul Verlaine - Volmaakt moment. Liederen, theater, boekpresentatie en absinthe!
Programma

Deuren open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur

Datum

Zaterdag 28 januari 2023

Locatie

Pianola Museum
Westerstraat 106
1015 MN   Amsterdam

Tickets

Reserveringen worden verzorgd door geelvinck.nl

FP

Gerelateerd:

verlaine-la.jpg

L'heure exquise /
Volmaakt moment
Paul Verlaine

Paul Verlaine is een van de geliefdste dichters in het Franse taalgebied. Zijn gedichten getuigen van een rijke muzikaliteit; ‘de la musique avant toute chose’ was dan ook zijn adagium: ‘muziek vóór alles’.

charlesbaudelaire.jpg

Le poison / Het gif
Charles Baudelaire

Ter gelegenheid van Charles Baudelaires 200ste geboortedag op 9 april 2021 koos meestervertaler Peter Verstegen zijn favoriete gedichten van Frankrijks meest bekende decadente dichter. Artistiek leider van collectief het Feest der Poëzie Simon Mulder schreef het voorwoord.

genever0.jpg

Geest der Poëzie
Genever

De Geest der Poëzie is een jenever die doet denken aan het Amsterdam van de late 19e eeuw: de dichters van de jaren 1880 gingen 'aan de sjouw' langs de bierhuizen, cafés-chantants en tingeltangels van de Nes, dronken en aten op het Rokin en in de Kalverstraat en maakten nieuwe literatuur.